Dzisiaj jest: Piątek, 13.12.2019 Imieniny: Łucji i Otylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka z czerwoną kapustą i jabłkiem


18.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 2 sztuki jabłka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, ugnieć, odciśnij i posyp cukrem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  2. Do miski wrzuć kapustę, jabłka i cebulę. Wymieszaj.
  3. Ocet wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem do smaku. Tak powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE