Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z czerwoną kapustą i jabłkiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  czerwonej kapusty
  • 1 łyżeczka  cukru
  • 2 sztuki jabłka
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  octu balsamicznego
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj, ugnieć, odciśnij i posyp cukrem. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce. Cebulę obierz i posiekaj w drobną kostkę.
  2. Do miski wrzuć kapustę, jabłka i cebulę. Wymieszaj.
  3. Ocet wymieszaj z oliwą, dopraw solą i pieprzem do smaku. Tak powstałym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE