Dzisiaj jest: Poniedziałek, 30.03.2020 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka z emmentalerem i miętą


09.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 575 g  pomidorków cherry grubo pokrojonych
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 sztuka porwany pęczek mięty
  • 2 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 200 g  emmentalera pokrojonego w kostkę
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 4 sztuki listki świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umieść w durszlaku. Posyp solą i odstaw na 15 minut.
  2. Przenieś pomidory do dużej miski i dodaj miętę i czosnek.
  3. Dodaj emmentaler i posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Posyp bazylią i podawaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE