Dzisiaj jest: Niedziela, 17.06.2018 Imieniny: Laury i Adolfa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Sałatka z emmentalerem i miętą


09.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 575 g  pomidorków cherry grubo pokrojonych
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 sztuka porwany pęczek mięty
  • 2 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 200 g  emmentalera pokrojonego w kostkę
  • 3 łyżki  oliwy z oliwek
  • 4 sztuki listki świeżej bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory umieść w durszlaku. Posyp solą i odstaw na 15 minut.
  2. Przenieś pomidory do dużej miski i dodaj miętę i czosnek.
  3. Dodaj emmentaler i posyp solą i pieprzem. Skrop oliwą z oliwek. Posyp bazylią i podawaj.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE