Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka z fasolą i śledziem


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka fasoli czerwonej
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 250 g  filetów ze śledzia
  • 3 sztuki ziemniaki
  • 2 łyżki  octu z białego wina
  • 3 łyżki  oliwa
  • natka pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w cienkie piórka. Zalej octem, odstaw na 15 minut. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Wystudź.
  2. Filety opłucz pod bieżącą wodą, pokrój na kawałki. Fasolkę odsącz z zalewy, opłucz wodą.
  3. Śledzie wymieszaj z fasolką, ziemniakami i natką pietruszki. Dodaj cebulę z octem, oliwę i dopraw pieprzem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE