Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2019 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Sałatka z fasoli na ostro


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 4 sztuki małe cienkie pory
  • 4 sztuki jajka
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  musztardy chrzanowej
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory obierz z zewnętrznych liści, przekrój wzdłuż i odgotuj w osolonej wodzie przez 10 min. Odcedź.
  2. Jajka ugotuj na miękko. Fasolę odcedź z zalewy i przepłucz.
  3. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dodaj oliwę i utrzyj na sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Fasolkę i pory rozłóż na talerzach. Dodaj obrane jajko i polej sosem musztardowym. Oprósz pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE