Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z fasoli na ostro


21.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki puszki czerwonej fasoli
  • 4 sztuki małe cienkie pory
  • 4 sztuki jajka
  • 3 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżki  musztardy chrzanowej
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 6 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pory obierz z zewnętrznych liści, przekrój wzdłuż i odgotuj w osolonej wodzie przez 10 min. Odcedź.
  2. Jajka ugotuj na miękko. Fasolę odcedź z zalewy i przepłucz.
  3. Musztardę wymieszaj z sokiem z cytryny. Dodaj oliwę i utrzyj na sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  4. Fasolkę i pory rozłóż na talerzach. Dodaj obrane jajko i polej sosem musztardowym. Oprósz pieprzem i posyp szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE