Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z granata


22.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka granat
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki  białego octu winnego
  • 1 łyżeczka  czerwonego octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 200 g  różnych gatunków sałat (np. lodowa, rzymska, radicchio, rukola, roszponka)
  • 1 sztuka czerwona cebula drobno pokrojona
  • 2 sztuki młode żółte cebule drobno pokrojone

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój granat na ćwiartki, zachowując nasiona i sok. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z białym i czerwonym octem winnym i sokiem z granatu. Posyp solą i pieprzem.
  2. Różne gatunki sałaty, czerwoną cebulę i młodą cebulę ułóż warstwami w dużej salaterce.
  3. Skrop miksturą na bazie oliwy z oliwek i dokładnie wymieszaj. Udekoruj nasionami granatu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE