Dzisiaj jest: Wtorek, 23.01.2018 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5787

Sałatka z granata


22.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka granat
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki  białego octu winnego
  • 1 łyżeczka  czerwonego octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 200 g  różnych gatunków sałat (np. lodowa, rzymska, radicchio, rukola, roszponka)
  • 1 sztuka czerwona cebula drobno pokrojona
  • 2 sztuki młode żółte cebule drobno pokrojone

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój granat na ćwiartki, zachowując nasiona i sok. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z białym i czerwonym octem winnym i sokiem z granatu. Posyp solą i pieprzem.
  2. Różne gatunki sałaty, czerwoną cebulę i młodą cebulę ułóż warstwami w dużej salaterce.
  3. Skrop miksturą na bazie oliwy z oliwek i dokładnie wymieszaj. Udekoruj nasionami granatu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE