Dzisiaj jest: Piątek, 21.02.2020 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka z granata


22.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka granat
  • 6 łyżek  oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki  białego octu winnego
  • 1 łyżeczka  czerwonego octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 200 g  różnych gatunków sałat (np. lodowa, rzymska, radicchio, rukola, roszponka)
  • 1 sztuka czerwona cebula drobno pokrojona
  • 2 sztuki młode żółte cebule drobno pokrojone

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój granat na ćwiartki, zachowując nasiona i sok. W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek z białym i czerwonym octem winnym i sokiem z granatu. Posyp solą i pieprzem.
  2. Różne gatunki sałaty, czerwoną cebulę i młodą cebulę ułóż warstwami w dużej salaterce.
  3. Skrop miksturą na bazie oliwy z oliwek i dokładnie wymieszaj. Udekoruj nasionami granatu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE