Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kapustą i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 6 osób


Składniki

  • 50 dag  ziemniaków
  • 50 dag  kapusty
  • 2 sztuki cebule
  • 1 pęczek  koperku
  • 4 ząbki  czosnku
  • 50 ml  oliwy
  • 25 ml  octu winnego
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 sztuki żółtej papryki
  • 1/4 sztuki czerwonej papryki
  • 1/4 sztuki zielonej papryki
  • 2 sztuki ogórki kiszone

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa umyj, osusz. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, ostudź, obierz i pokrój w plastry.
  2. Kapustę poszatkuj, posyp solą i odrobiną cukru. Po chwili odciśnij.Cebule obierz i pokrój w piórka. Papryki, pomidory i ogórki pokrój w kawałki. Koperek posiekaj.
  3. W salaterce ułóż ziemniaki, następnie kapustę i cebulę. Dodaj paprykę, pomidory i ogórki. Posyp koperkiem.
  4. Oliwę wymieszaj z posiekanym czosnkiem i octem. Dopraw do smaku pieprzem. Polej sosem sałatkę i wymieszaj.
  5. Odstaw na 30 minut do lodówki. Przed podaniem wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE