Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka z kiełkami i suszonymi pomidorami


31.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  sałaty lodowej
  • kilka listków rukoli
  • 1 sztuka mały słoik kiełków fasoli mung
  • garść uprażonych pestek dyni
  • 1 sztuka mały słoik suszonych pomidorów
  • garść pistacji
  • 1 łyżka  kaparów
  • 3 łyżki  oleju z bazylią
  • oregano
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Sałatę lodową podziel na liście, umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Rukolę oczyść. Pomidory i kiełki dokładnie osącz z zalewy.
  2. Do miski wrzuć sałatę, rukolę, pomidory i kiełki. Dodaj uprażone pestki dyni, łyżkę kaparów i posiekane pistacje.
  3. Sok z cytryny wymieszaj z olejem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE