Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Sałatka z kiełkami sojowymi


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 30 dag  kiełków sojowych
  • 15 dag  pieczarek
  • 10 dag  zielonego groszku
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • cytryna
  • cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • kilka liści zielonej sałaty
  • 2 łyżki  oleju sałatkowego
  • 1 łyżka  sosu sojowego
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kiełki umyć, wrzucić na minutę do wrzącej osolonej wody, odcedzić, opłukać zimną wodą, osączyć, zostawić do ostygnięcia. Pieczarki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny.
  2. Groszek z puszki odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, podzielić na ćwiartki. Rzodkiewki umyć, odciąć ogonki. Cebulę obrać, pokroić, czosnek posiekać i rozetrzeć.
  3. Liście sałaty wymyć. Kiełki, groszek i pieczarki delikatnie wymieszać z zalewą sporządzoną z oleju, sosu sojowego, octu, cebuli i czosnku, przyprawić solą i pieprzem.
  4. Salaterkę wyścielić liśćmi sałaty, na środku ułożyć sałatkę, a wokół niej ćwiartki pomidorów i rzodkiewek.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE