Dzisiaj jest: Poniedziałek, 24.02.2020 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka z kurczakiem i smażonymi ziemniakami


29.04.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1/2 sztuki sałaty lodowej
  • 1 sztuka średniej wielkości ogórek
  • garść zielonych oliwek
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/2 sztuki papryki czerwonej
  • 4 sztuki ziemniaki
  • sos winegret
  • sól
  • vegeta
  • pieprz
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • olej roślinny do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki oczyścić i gotować ze skórką przez 30 minut w osolonej wodzie. Po tym czasie obrać skórkę, pokroić ziemniaki w plastry, lekko posolić i usmażyć na brązowy kolor.
  2. Kurczaka pokroić na kawałki, wymieszać z łyżką oleju, vegetą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie usmażyć kurczaka.
  3. Do dużej miski wrzucić potarganą na kawałki sałatę lodową, pokrojoną na paseczki paprykę, obranego i pokrojonego w plasterki ogórka, odsączone z zalewy oliwki i spażonego pomidorowa bez skórki pokrojonego na ósemki. Dodać sos vigret i wymieszać.
  4. Następnie dodać usmażonego kurczaka i ziemniaki. Wszystko dokładnie wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE