Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z kurczakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 300-400 g  pomidorków koktajlowych
  • 200-300 g  małych ogórków konserwowych
  • zielone oliwki
  • 1 sztuka podwójny filet z piersi kurczaka
  • 30 dag  sera mozzarella lub feta
  • 200 ml  sosu vinegret
  • przyprawa do kurczaka
  • olej roślinny

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka pokrój w kostkę o wymiarach ok. 2x2x2 cm. Dodaj przyprawę do kurczaka, polej olejem, wymieszaj i odstaw w chłodne miejsce na około 15 minut.
  2. Sałatę porwij na nieduże kawałki, pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a mozzarellę (fetę) w kostkę. Ułóż warzywa i ser na talerzykach w następującej kolejności: sałata, ogórki, pomidorki, mozzarella (feta), oliwki.
  3. Na rozgrzanej patelni usmaż zamarynowanego kurczaka na złoty kolor i ciepłego wyłóż na sałatę. Polej wszystko sosem vinegret.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Posty : 90

Przepisy: 26


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE