Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- 4-5 sztuk młodych buraków
- 150 g białej fasoli z puszki
- 4 sztuki ogórki kiszone
- 2 sztuki młode marchewki
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka czerwona papryka
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu winnego
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
- świeżo mielony kolorowy pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Buraki, marchewki i cebulę obrać. Paprykę oczyścić, a szczypiorek opłukać.
- Buraki, marchewki, cebulę, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać.
- Pokrojone warzywa i fasolę wymieszać. Polać oliwą oraz octem winnym. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.