Dzisiaj jest: Wtorek, 19.02.2019 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5836

Sałatka z ogórków małosolnych


31.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki ogórki małosolne
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki papryki czerwone
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżeczka  oliwy
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokrój w plasterki. Pomidory i paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Czosnek utrzyj z solą. Cebulę obierz, pokrój w talarki, posól i zalej łyżeczką oliwy. Gdy zmięknie dodaj czosnek.
  3. Do miski wrzuć pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, cebulę i wymieszaj. Dodaj łyżkę majonezu. Przypraw do smaku solą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE