Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Sałatka z ogórków małosolnych


31.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki ogórki małosolne
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki papryki czerwone
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  majonezu
  • 1 łyżeczka  oliwy
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Ogórki pokrój w plasterki. Pomidory i paprykę umyj, oczyść i pokrój w kostkę.
  2. Czosnek utrzyj z solą. Cebulę obierz, pokrój w talarki, posól i zalej łyżeczką oliwy. Gdy zmięknie dodaj czosnek.
  3. Do miski wrzuć pokrojone ogórki, pomidory, paprykę, cebulę i wymieszaj. Dodaj łyżkę majonezu. Przypraw do smaku solą i posyp posiekanym szczypiorkiem. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE