Dzisiaj jest: Sobota, 23.06.2018 Imieniny: Wandy i Zenona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Sałatka z papryką i tuńczykiem


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka puszka kukurydzy
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • jasnozielona część pora
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Por pokrój w krążki, wrzuć do wrzątku i gotuj przez 2 minuty. Odsącz na sicie, przelej zimną wodą i odstaw by przestygł.
  2. Papryki umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w cienkie krążki. Kukurydzę i tuńczyka odsącz z zalewy.
  3. Do miski wrzuć pora, papryki, kukurydzę i tuńczyka. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE