Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Sałatka z pieczarkami i gruszkami


13.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 80 dag  ziemniaków
  • 2 sztuki połówki marynowanych gruszek
  • 10 dag  małych pieczarek
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 10 dag  świeżego groszku
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 7 łyżek  oliwy
  • 3 łyżki  zalewy z gruszek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w mundurkach. Ostudź, obierz i pokrój w cienkie plasterki.
  2. Groszek wsyp do wrzącej wody i gotuj przez 3 minuty. Odcedź.
  3. Gruszki odsącz z zalewy, pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Pieczarki oczyść, pokrój w plasterki i skrop sokiem z cytryny.
  4. Do miski wrzuć ziemniaki, groszek, cebulę, pieczarki i gruszki. Wymieszaj.
  5. Szczypiorek umyj, osusz i drobno posiekaj. Posyp sałatkę.
  6. Oliwę wymieszaj z zalewą z gruszek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  7. Przed podaniem polej sałatkę sosem i wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE