Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Sałatka z warstw ze śledziem


21.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2-3 sztuki filety śledziowe
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • majonez
  • 2-3 sztuki buraki
  • sok z cytryny
  • 2-3 sztuki jaja
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pierwsza warstwa: 2-3 drobno posiekane filety śledziowe.
  2. 2 warstwa: 2 cebule pokrojone w kostkę, doprawione solą i pieprzem.
  3. 3 warstwa: 2-3 ugotowane ziemniaki, starte na tarce o dużych oczkach, polane paroma łyżkami majonezu.
  4. 4 warstwa: 2-3 buraki gotowane, starte na tarce o dużych oczkach, skropione sokiem z cytryny.
  5. 5 warstwa: 2-3 jaja ugotowane na twardo, starte na tarce z dużymi oczkami, doprawione solą, pieprzem i udekorowane natką pietruszki.
  6. Kolejne warstwy układa się w salaterce wysmarowanej wewnątrz majonezem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE