Dzisiaj jest: Środa, 14.11.2018 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Sałatka z warstw ze śledziem


21.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2-3 sztuki filety śledziowe
  • 2 sztuki cebule
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki ziemniaki
  • majonez
  • 2-3 sztuki buraki
  • sok z cytryny
  • 2-3 sztuki jaja
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Pierwsza warstwa: 2-3 drobno posiekane filety śledziowe.
  2. 2 warstwa: 2 cebule pokrojone w kostkę, doprawione solą i pieprzem.
  3. 3 warstwa: 2-3 ugotowane ziemniaki, starte na tarce o dużych oczkach, polane paroma łyżkami majonezu.
  4. 4 warstwa: 2-3 buraki gotowane, starte na tarce o dużych oczkach, skropione sokiem z cytryny.
  5. 5 warstwa: 2-3 jaja ugotowane na twardo, starte na tarce z dużymi oczkami, doprawione solą, pieprzem i udekorowane natką pietruszki.
  6. Kolejne warstwy układa się w salaterce wysmarowanej wewnątrz majonezem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE