Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka z warzywami


12.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • pół główki kalafiora lub paczka mrożonego
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka zielona papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • jajo
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sos tabasco

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, marchewki obrać i pokroić w słupki, paprykę w kostkę.
  2. Kalafior i marchew dusić 15 min w osolonej wodzie, bądź ugotować na parze. Ostudzone wymieszać z papryką i osączoną kukurydzą, dodając mieloną paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny.
  3. Śmietanę wymieszać z posiekanym jajem ugotowanym na twardo, bazylią i ewentualnie niewielką ilością tabasco.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE