Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Sałatka z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • pół główki kalafiora lub paczka mrożonego
  • 2 sztuki marchewki
  • 1 sztuka zielona papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • mielona papryka
    Sos
  • 1 szklanka  śmietany
  • jajo
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • sos tabasco

Sposób przyrządzania:

  1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki, marchewki obrać i pokroić w słupki, paprykę w kostkę.
  2. Kalafior i marchew dusić 15 min w osolonej wodzie, bądź ugotować na parze. Ostudzone wymieszać z papryką i osączoną kukurydzą, dodając mieloną paprykę, sól, pieprz i sok z cytryny.
  3. Śmietanę wymieszać z posiekanym jajem ugotowanym na twardo, bazylią i ewentualnie niewielką ilością tabasco.
Smacznego !


Źródło przepisu: książka przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE