Dzisiaj jest: Poniedziałek, 17.12.2018 Imieniny: Olimpii i Łazarza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5829

Sałatka z wędzoną makrelą


09.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wędzona makrela
  • 30 dag  ugotowanych ziemniaków
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 2 sztuki winne jabłka
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 2-3 sztuki liście sałaty
  • 1/2 szklanki  śmietany 18 %
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 1 łyżka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki, a następnie w plastry. Cebulę obierz i razem z ziemniakami pokrój w plastry. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Ogórek umyj, osusz i pokrój w słupki. Sałatę umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Z makreli usuń skórę i ości. Podziel rybę na kawałki i wymieszaj ją z warzywami i zieleniną.
  2. Śmietanę wymieszaj z octem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i wymieszaj. Udekoruj gałązkami koperku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona potrawa wigilijna?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE