Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Sałatka z wędzoną makrelą


09.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wędzona makrela
  • 30 dag  ugotowanych ziemniaków
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 2 sztuki winne jabłka
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 2-3 sztuki liście sałaty
  • 1/2 szklanki  śmietany 18 %
  • 3 łyżki  octu winnego
  • 1 łyżka  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jabłka umyj, obierz, pokrój w ćwiartki, a następnie w plastry. Cebulę obierz i razem z ziemniakami pokrój w plastry. Paprykę umyj, osusz, oczyść z nasion i pokrój w paski. Ogórek umyj, osusz i pokrój w słupki. Sałatę umyj, osusz i pokrój w cienkie paski. Z makreli usuń skórę i ości. Podziel rybę na kawałki i wymieszaj ją z warzywami i zieleniną.
  2. Śmietanę wymieszaj z octem i musztardą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem sałatkę i wymieszaj. Udekoruj gałązkami koperku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE