Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
kiść jasnych winogron
1 sztuka cebula
1 sztuka filet z piersi kurczaka
1 opakowanie mixu sałat
1/2 sztuki zielonego ogórka
5 sztuk pomidorków koktajlowych
garść kiełków rzodkiewki
1 łyżka kukurydzy konserwowej
oliwa z oliwek
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pomidorki i winogrona umyj, osusz i pokrój na połówki. Ogórek umyj, osusz i pokrój w plasterki. Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Do miski wsyp sałatę. Dodaj pomidorki, winogrona, ogórek, kukurydzę i kiełki.
- Filet umyj, osusz i przypraw solą i pieprzem. Usmaż na rozgrzanej oliwie i pokrój w plasterki.
- Dodaj kurczaka do sałatki. Całość polej oliwą z oliwek i wymieszaj.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka