Dzisiaj jest: Czwartek, 22.11.2018 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5823

Sałatka ze świeżymi ziołami i mulami


11.07.2012
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

belgijska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka sałata lodowa
  • 1 kg  muli świeżych lub mrożonych
  • 1 sztuka pomarańcza
  • po 3 gałązki świeżych ziół: tymianku
  • natki i koperku
  • 1 sztuka listek laurowy
  • 1 łyżeczka  ziaren czarnego pieprzu
    Sos
  • 3 sztuki szalotki
  • 2 ząbki  czosnku
  • 2 łyżki  śmietany
  • 2 łyżki  oliwy
  • sok z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy

Sposób przyrządzania:

    Pokrój sałatę. Zagotuj 1,5 l wody z ziołami, listkiem laurowym i ziarenkami pieprzu. Gotuj, aż powstanie aromatyczny wywar. Pomarańczę sparz i osusz, otrzyj skórkę i wyciśnij sok. Mule oczyść, umyj, gotuj 3-5 minut w wywarze ziołowym. Odcedź, wyjmij z muszli, zalej sokiem pomarańczowym i odstaw na 15 minut. Zrób sos: szalotki i czosnek obierz i posiekaj. Wymieszaj z musztardą, śmietaną, oliwą, sokiem z cytryny i skórką pomarańczową. Mule ułóż na sałacie, polej sosem. Podawaj z bagietką.



    Oceń przepis:

    Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

    SONDA


    Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


    Archiwum sond »

    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

    Producent: Jantex


    Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI PRODUKTOWE

    NOWOŚCI WYDAWNICZE

    Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

    Joseph Mercola

    Wydawnictwo: Vivante


    W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

    WIĘCEJ



    NOWOŚCI WYDAWNICZE