Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Sałatka ze szpinakiem


02.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka mała papryka
  • 3 łyżki  oliwy
  • 400 g  liści szpinaku
  • 1 sztuka pomidor
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 1/2 sztuki grejpfruta

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki.
  2. Ogórek obierz i razem z pomidorem i papryką pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w półtalarki. Wrzuć wszystkie składniki do miski. Dodaj szpinak i wymieszaj.
  3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą i sokiem grejpfrutowym. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE