Dzisiaj jest: Czwartek, 20.02.2020 Imieniny: Leona i Ludomiła



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Sałatka ze szpinakiem


02.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki jajka
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka mała papryka
  • 3 łyżki  oliwy
  • 400 g  liści szpinaku
  • 1 sztuka pomidor
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 1/2 sztuki grejpfruta

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek, pokrój w ćwiartki.
  2. Ogórek obierz i razem z pomidorem i papryką pokrój w kostkę. Rzodkiewki pokrój w półtalarki. Wrzuć wszystkie składniki do miski. Dodaj szpinak i wymieszaj.
  3. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z oliwą i sokiem grejpfrutowym. Tak przygotowanym dressingiem polej sałatkę. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE