Dzisiaj jest: Niedziela, 19.01.2020 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Sałatka ziemniaczana


28.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 kg  dość zwięzłych ziemniaków
  • sól
  • 1/4 l  bulionu mięsnego
  • 4 łyżki  octu
  • pieprz
  • 2 sztuki cebule
  • 2 łyżki  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyć i w mundurkach ugotować do miękkości w osolonej wodzie (gotować ok 20-25 minut), a następnie odcedzić i odparować. Jeszcze gorące pokroić w plastry i włożyć do miski.
  2. Bulion mięsny podgrzać i wymieszać z octem, solą i pieprzem, a następnie polać ziemniaki i wszystko wymieszać.
  3. Cebule obrać i pokroić w plasterki. Masło rozgrzać na patelni i mniej więcej przez 7 minut podsmażać cebulę, aż się zrumieni. Domieszać cebulę do ziemniaków i wszystko doprawić do smaku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Dorcia

Posty : 14

Przepisy: 40


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE