Dzisiaj jest: Wtorek, 07.04.2020 Imieniny: Donata i Rufina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Skandynawska sałatka śledziowa


22.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 35 dag  marynowanych śledzi,
  • 3 sztuki średnie ogórki kiszone, cienko pokrojone w plastry,
  • 2 sztuki czerwone jabłka, pokrojone razem ze skórką,
  • 1 pęczek  cebulki dymki, pokrojonej razem ze szczypiorkiem,
  • 3/4 szklanki  kwaśnej śmietany,
  • pół łyżki koperku.

Sposób przyrządzania:

  1. Śledzie pokroić w paseczki i wrzucić do salaterki.
  2. Dodać plasterki ogórków kiszonych i kawałki jabłka, pokrojoną dymkę.
  3. Polać śmietaną.
  4. Dobrze wymieszać składniki ze śmietaną i posypać koperkiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE