Dzisiaj jest: Sobota, 16.11.2019 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Surówka witaminowa


22.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 20 dag  marchwi
  • 1 pęczek  rzodkiewek
  • 30 dag  jabłek
  • 2 łyżki  soku z pomidorów
  • 3 sztuki cebulki dymki
  • 30 dag  płatków owsianych
  • cytryna
  • sól
  • cukier do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać marchew i rzodkiewkę, zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami, polać sokiem pomidorowym, wymieszać, dodać dymkę i przyprawy.
  2. Włożyć do salaterki, posypać startymi jabłkami, drobno posiekanymi orzechami, płatkami owsianymi podsmażonymi na patelni. Podawać po ochłodzeniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE