Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Surówka z białej kapusty


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/4 sztuki małej białej kapusty
  • 1/4 sztuki małej czerwonej kapusty
  • 2 sztuki duże jabłka
  • 2 sztuki średnie marchewki
  • średnia czerwona cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 1 sztuka po, biała część
  • 2 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, wszystkie warzywa myjemy. Pora najpierw przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie płuczemy. Warzywa osączamy na papierowym ręczniku.
  2. Obie kapusty, marchewki, rzodkiewki i jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w drobną kosteczkę, cebulę także. Pora w pół talarki.
  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez, jogurt naturalny i natkę pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE