Dzisiaj jest: Piątek, 16.11.2018 Imieniny: Gertrudy i Edmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Surówka z białej kapusty


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1/4 sztuki małej białej kapusty
  • 1/4 sztuki małej czerwonej kapusty
  • 2 sztuki duże jabłka
  • 2 sztuki średnie marchewki
  • średnia czerwona cebula
  • kilka rzodkiewek
  • 1 sztuka po, biała część
  • 2 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki  majonezu
  • 2 łyżki  jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Z kapusty usuwamy wierzchnie liście, wszystkie warzywa myjemy. Pora najpierw przekrawamy wzdłuż i dopiero wtedy dokładnie płuczemy. Warzywa osączamy na papierowym ręczniku.
  2. Obie kapusty, marchewki, rzodkiewki i jabłka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w drobną kosteczkę, cebulę także. Pora w pół talarki.
  3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majonez, jogurt naturalny i natkę pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 1.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE