Dzisiaj jest: Piątek, 03.04.2020 Imieniny: Ryszarda i Pankracego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5852

Surówka z białej rzodkwi i orzechów włoskich


27.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka biała rzodkiew
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 10 sztuk orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Rzodkiew i marchewkę wyszoruj pod strumieniem wody, obierz i pokrój w cienkie słupki. Rodzynki zalej ciepłą wodą na 10 minut, a następnie dokładnie odsącz na sitku. Orzechy włoskie wyłuskaj i upraż na suchej patelni.
  2. Wymieszaj marchewkę z rzodkwią. Skrop warzywa sokiem z cytryny, posól, posłódź i polej olejem.
  3. Dodaj rodzynki i uprażone orzechy.
  4. Wymieszaj i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE