Dzisiaj jest: Wtorek, 20.08.2019 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847

Surówka z białej rzodkwi i orzechów włoskich


27.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka biała rzodkiew
  • 1 sztuka duża marchewka
  • 3 łyżki  rodzynek
  • 2 łyżki  oleju
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 10 sztuk orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka  cukru pudru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Rzodkiew i marchewkę wyszoruj pod strumieniem wody, obierz i pokrój w cienkie słupki. Rodzynki zalej ciepłą wodą na 10 minut, a następnie dokładnie odsącz na sitku. Orzechy włoskie wyłuskaj i upraż na suchej patelni.
  2. Wymieszaj marchewkę z rzodkwią. Skrop warzywa sokiem z cytryny, posól, posłódź i polej olejem.
  3. Dodaj rodzynki i uprażone orzechy.
  4. Wymieszaj i podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE