Dzisiaj jest: Wtorek, 24.10.2017 Imieniny: Rafała i Marcina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Surówka z jogurtem


16.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki marchewki
  • 2 sztuki jabłka
  • seler
  • sok z cytryny
  • kilka liści sałaty
  • 25 dag  orzechów laskowych
  • cytryna
  • pół pęczka natki pietruszki
    Sos
  • 2 sztuki jogurty naturalne
  • 1 łyżeczka  cukru
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Marchewkę, jabłka i seler obrać, umyć, zetrzeć na tarce. Starte jabłka i seler natychmiast skropić sokiem z cytryny. Rozmieszać jogurt z cukrem i solą.
  2. Ułożyć starte warzywa na liściach sałaty, polać sosem, posiekanymi orzechami, przybrać kawałeczkami cytryny i gałązkami natki pietruszki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE