Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Surówka z kapusty i ogórka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka młoda kapusta
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  cukru
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do słoiczka wsyp cukier, wlej oliwę i ocet. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim, aż wszystkie składniki się połączą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Kapustę drobno poszatkuj i skrop sokiem z cytryny.
  3. Ogórek umyj i, nie obierając go, pokrój w plasterki.
  4. Koperek umyj i posiekaj.
  5. Do miski wrzuć posiekaną kapustę, plasterki ogórka i koperek. Polej wcześniej przygotowanym sosem ze słoiczka. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: książka przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE