Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Surówka z kapusty i ogórka


08.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka młoda kapusta
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżka  octu winnego
  • 2 łyżki  cukru
  • 3 łyżki  oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Do słoiczka wsyp cukier, wlej oliwę i ocet. Zakręć słoiczek i potrząsaj nim, aż wszystkie składniki się połączą. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Kapustę drobno poszatkuj i skrop sokiem z cytryny.
  3. Ogórek umyj i, nie obierając go, pokrój w plasterki.
  4. Koperek umyj i posiekaj.
  5. Do miski wrzuć posiekaną kapustę, plasterki ogórka i koperek. Polej wcześniej przygotowanym sosem ze słoiczka. Wymieszaj.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE