Dzisiaj jest: Piątek, 22.09.2017 Imieniny: Tomasza i Maurycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Surówka z ogórkiem, cebulą i słonecznikiem


13.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  zielonych ogórków
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • 100 g  słonecznika
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Nasiona słonecznika wsypać na rozgrzaną, suchą patelnię bez tłuszczu i smażyć na niewielkim ogniu dodając sól do smaku. Co jakiś czas mieszać nasiona i smażyć, aż się ładnie zrumienią i nabiorą orzechowego posmaku.
  2. Zielone ogórki umyć i pokroić w paski (w skórce).
  3. Cebulę opłukać i pokroić w drobną kostkę, przelać wrzątkiem, osączyć na sicie.
  4. Do miski przełożyć zielone ogórki i cebulę. Następnie wsypać smażony i solony łuskany słonecznik. Do surówki dodać oliwę z oliwek i wszystko razem dokładnie wymieszać.
  5. Gotową surówkę włożyć do lodówki na około 30 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE