Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Surówka z ogórkiem, cebulą i słonecznikiem


13.03.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  zielonych ogórków
  • 1 sztuka duża cebula
  • 2 łyżki  oliwy
  • 100 g  słonecznika
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Nasiona słonecznika wsypać na rozgrzaną, suchą patelnię bez tłuszczu i smażyć na niewielkim ogniu dodając sól do smaku. Co jakiś czas mieszać nasiona i smażyć, aż się ładnie zrumienią i nabiorą orzechowego posmaku.
  2. Zielone ogórki umyć i pokroić w paski (w skórce).
  3. Cebulę opłukać i pokroić w drobną kostkę, przelać wrzątkiem, osączyć na sicie.
  4. Do miski przełożyć zielone ogórki i cebulę. Następnie wsypać smażony i solony łuskany słonecznik. Do surówki dodać oliwę z oliwek i wszystko razem dokładnie wymieszać.
  5. Gotową surówkę włożyć do lodówki na około 30 minut.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE