Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2019 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Surówka z pekińskiej


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka średnia czerwona papryka
  • 1 sztuka duży pomidor
  • 1 sztuka średni świeży ogórek
  • 1 sztuka średnia czerwona cebula
  • 3 sztuki sosy do sałatek paprykowo-ziołowe
  • 9 łyżek  oleju do sosu
  • 9 łyżek  wody do sosu
  • czarny pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa dokładnie myjemy. Następnie osączamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paseczki.
  2. Sosy paprykowo-ziołowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do surówki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE