Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g kapusty pekińskiej
- 1 sztuka średnia czerwona papryka
- 1 sztuka duży pomidor
- 1 sztuka średni świeży ogórek
- 1 sztuka średnia czerwona cebula
- 3 sztuki sosy do sałatek paprykowo-ziołowe
- 9 łyżek oleju do sosu
- 9 łyżek wody do sosu
- czarny pieprz do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa dokładnie myjemy. Następnie osączamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paseczki.
- Sosy paprykowo-ziołowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do surówki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Źródło przepisu: gazeta przyślij przepis