Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Surówka z pekińskiej


18.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka średnia czerwona papryka
  • 1 sztuka duży pomidor
  • 1 sztuka średni świeży ogórek
  • 1 sztuka średnia czerwona cebula
  • 3 sztuki sosy do sałatek paprykowo-ziołowe
  • 9 łyżek  oleju do sosu
  • 9 łyżek  wody do sosu
  • czarny pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Warzywa dokładnie myjemy. Następnie osączamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidora, ogórka i cebulę kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazdo nasienne, miąższ kroimy w paseczki.
  2. Sosy paprykowo-ziołowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i dodajemy do surówki. Mieszamy i odstawiamy na 15 minut. Przed podaniem jeszcze raz mieszamy.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE