Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Surówka z pekińskiej


11.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1 główka  kapusty pekińskiej
  • ogórek
  • 1 pęczek  rzodkiewki
  • kilka listków zielonej sałaty
  • 1/2 sztuki średniej cebuli
  • 1/2 łyżeczki  granulowanego czosnku
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki  majonezu
  • sok z połowy średniej cytryny
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pekińską i sałatę myjemy i osączamy. Kapustę drobno szatkujemy, ogórka obieramy i kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy, dodajemy czosnek, solimy, mieszamy i odstawiamy na pół godziny, aby puściła sok.
  2. Odciskamy, dodajemy sałatę podzieloną na kawałki i rzodkiewkę pokrojoną w kostkę. Dodajemy jogurt naturalny wymieszany z majonezem. Dodajemy cukier i sok z cytryny. Mieszamy.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE