Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Surówka z porów


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki pory (ok. 40 dag)
  • 2 sztuki jabłka
  • 3 sztuki jajka
  • ogórek kiszony
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki  śmietany
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo, poczekać, aż wystygną.
  2. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć w wodzie wrzącej na ok. 10 min. Wyjąć, osączyć i ostudzić.
  3. Na tarce z dużymi otworami zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać ze śmietaną.
  4. Jaja poukładać przekrojone na pół bądź na ćwiartki. Można też zmieszać z surówką.
  5. Podawać z sucharkami bądź z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE