Dzisiaj jest: Środa, 19.02.2020 Imieniny: Konrada i Arnolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Surówka z porów


07.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki pory (ok. 40 dag)
  • 2 sztuki jabłka
  • 3 sztuki jajka
  • ogórek kiszony
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki  śmietany
  • cukier
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotować na twardo, poczekać, aż wystygną.
  2. Pory oczyścić, dokładnie umyć, pokroić w krążki, wyłożyć na sitko i zanurzyć w wodzie wrzącej na ok. 10 min. Wyjąć, osączyć i ostudzić.
  3. Na tarce z dużymi otworami zetrzeć jabłka i ogórek, lekko skropić sokiem z cytryny, dodać sól, cukier i wymieszać ze śmietaną.
  4. Jaja poukładać przekrojone na pół bądź na ćwiartki. Można też zmieszać z surówką.
  5. Podawać z sucharkami bądź z pieczywem razowym.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE