Dzisiaj jest: Niedziela, 15.07.2018 Imieniny: Henryka i Włodzimierza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zielona sałata w sosie winegret


30.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

śródziemnomorska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • Główka zielonej sałaty
  • pomidor
  • świeży ogórek
  • kilka gałązek selera naciowego
  • rzodkiewka
  • papryka
  • oliwki
  • dymka lub czerwona cebula
  • kawałek pomarańczy
    Sos
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 3 łyżki  sosu z cytryny lub octu winnego
  • 6-7 łyżek  oleju
  • pół łyżeczki cukru
  • zioła
  • 1 ząbek  czosnku
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty starannie umyć pod bieżącą wodą, dokładnie odsączyć. W zakręcanym słoiku twist umieścić wszystkie składniki sosu, zakręcić słoik i energicznie potrząsać.
  2. Warzywa odpowiednio rozdrobnić: pokroić w plasterki lub niewielkie kawałki. Włożyć do miski, polać sosem i dokładnie wymieszać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE