Dzisiaj jest: Wtorek, 23.10.2018 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

Złota sałatka


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  dyni
  • 30 dag  kwaśnych jabłek
  • 15 dag  cukru
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  cukru
  • kieliszek białego wina
  • po łyżce posiekanej smażonej skórki pomarańczowej i orzechów

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, oczyścić i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, dodać dwie łyżki cukru i wszystko wymieszać.
  2. Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru do białości, dodać kieliszek wina. Zalać jabłka i dynię sosem jajecznym, sałatkę udekorować skórką pomarańczową i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE