Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2019 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5843

Złota sałatka


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  dyni
  • 30 dag  kwaśnych jabłek
  • 15 dag  cukru
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  cukru
  • kieliszek białego wina
  • po łyżce posiekanej smażonej skórki pomarańczowej i orzechów

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, oczyścić i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, dodać dwie łyżki cukru i wszystko wymieszać.
  2. Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru do białości, dodać kieliszek wina. Zalać jabłka i dynię sosem jajecznym, sałatkę udekorować skórką pomarańczową i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE