Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Złota sałatka


28.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 30 dag  dyni
  • 30 dag  kwaśnych jabłek
  • 15 dag  cukru
  • sok z cytryny
  • 2 sztuki żółtka
  • 4 łyżki  cukru
  • kieliszek białego wina
  • po łyżce posiekanej smażonej skórki pomarańczowej i orzechów

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię i jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, oczyścić i pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny, dodać dwie łyżki cukru i wszystko wymieszać.
  2. Utrzeć żółtka z dwoma łyżkami cukru do białości, dodać kieliszek wina. Zalać jabłka i dynię sosem jajecznym, sałatkę udekorować skórką pomarańczową i orzechami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

m.wochniak

Posty : 0

Przepisy: 108


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE