Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Bazyliowa sałatka podawana w pomidorowych miseczkach


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki pomidory
  • 1 sztuka żółta papryka
  • 1/2 sztuki czerwonej cebuli
  • 1 sztuka długi ogórek
  • 8 sztuk listków bazylii
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z pomidorów odkrój górne części. Łyżeczką wydrąż miąższ.
  2. Paprykę oczyść z nasion, a miąższ pokrój w kostkę. Ogórek i cebulę pokrój w drobną kostkę. Bazylię posiekaj. Tak przygotowane składniki wrzuć do miski. Skrop oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Sałatką nafaszeruj pomidory.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE