Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Bazyliowa sałatka z pieczonych pomidorów


20.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 kg  dużych pomidorów
  • 4 sztuki duże gałązki tymianku
  • 3-4 ząbki  czosnku
  • 120 ml  oliwy
  • 1 łyżeczka  soli gruboziarnistej
  • 1 opakowanie  miksu sałat
  • garść listków bazylii
  • oliwa
  • tarty parmezan
  • natarte czosnkiem grzanki żytniego chleba

Sposób przyrządzania:

  1. Blachę wysmaruj oliwą. Pomidory umyj, przekrój na ćwiartki, oczyść z pestek i ułóż skórką do dołu na blasze. Na pomidorach ułóż gałązki tymianku oraz nieobrany czosnek. Polej wszystko oliwą, oprósz solą i zapiekaj 45 minut w 150 st. C.
  2. Po tym czasie odwróć pomidory i piecz kolejne 60 minut. Następnie przestudź je i obierz ze skórki.
  3. Na talerzach rozłóż sałatę i pieczone pomidory. Wierzch posyp parmezanem. Gotową sałatkę podawaj z grzankami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE