Dzisiaj jest: Wtorek, 19.03.2024 Imieniny: Józefa i Bogdana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Brokułowa sałatka curry


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 szklanki  świeżych brokułów obranych i pokrojonych w duże kawałki
  • 1/3 szklanki  majonezu
  • 1 sztuka średnia papryka
  • 1/2 szklanki  rodzynków
  • 2 łyżeczki  świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  sproszkowanego curry
  • 1/4 szklanki  prażonych migdałów w plasterkach

Sposób przyrządzania:

  1. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kostkę.
  2. Brokuły zblanszuj, gotując 2 minuty w lekko osolonym wrzątku, a następnie odsącz i wrzuć do miseczki z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Ponownie odsącz i zbierz nadmiar wody ręcznikiem papierowym.
  3. W dużej misce wymieszaj brokuły, paprykę, rodzynki. Polej majonezem wymieszanym z sokiem z cytryny. Dopraw do smaku curry. Następnie schłodź sałatkę. Przed podaniem dodaj prażone migdały.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE