Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 opakowanie pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych)
- kilka liści sałaty lodowej
- czerwona cebula
- 1 opakowanie plasterków suszonego pomidora z bazylią i oregano (np. Crispy Natural)
- 40 dag fileta z kurczaka
- przyprawa do kurczaka
- natka pietruszki
- kukurydza w puszce
- ogórek konserwowy
- Sos
- sól
- pieprz
- 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i doprawić przyprawą. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
- Kawałki filetu usmażyć. Sałatę umyć i wyłożyć na talerzu.
- Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, a ogórka w kostkę i razem z kukurydzą dodać do sałaty. Dodać ostudzonego kurczaka.
- Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę tuż przed podaniem.
- Posypać sałatkę chrupiącymi plasterkami pomidora i natką pietruszki.
Źródło przepisu: informacja prasowa Media Forum