Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chrupiąca sałatka z kurczakiem i plasterkami suszonego pomidora


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych)
  • kilka liści sałaty lodowej
  • czerwona cebula
  • 1 opakowanie  plasterków suszonego pomidora z bazylią i oregano (np. Crispy Natural)
  • 40 dag  fileta z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka
  • natka pietruszki
  • kukurydza w puszce
  • ogórek konserwowy
    Sos
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka  majonezu lub jogurtu naturalnego

Sposób przyrządzania:

  1. Filet z kurczaka umyć, pokroić na małe kawałki i doprawić przyprawą. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
  2. Kawałki filetu usmażyć. Sałatę umyć i wyłożyć na talerzu.
  3. Pomidorki koktajlowe pokroić na ćwiartki, cebulę w piórka, a ogórka w kostkę i razem z kukurydzą dodać do sałaty. Dodać ostudzonego kurczaka.
  4. Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę tuż przed podaniem.
  5. Posypać sałatkę chrupiącymi plasterkami pomidora i natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: informacja prasowa Media Forum


Przepis dodany przez:

Posty : 79

Przepisy: 106


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE