Dzisiaj jest: Środa, 21.02.2018 Imieniny: Eleonory i Feliksa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5790

Czosnkowa sałatka z brzoskwiniami


24.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ugotowanego drobnego makaronu
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag  żółtego sera
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z syropu + do serwowania sałatki
  • 2 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka i brzoskwinie pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  2. Składniki sałatki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę wstaw do lodówki. Przed podaniem rozłóż sałatkę do osączonych z syropu połówek brzoskwiń.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE