Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Czosnkowa sałatka z brzoskwiniami


24.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1 szklanka  ugotowanego drobnego makaronu
  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 10 dag  żółtego sera
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 sztuki połówki brzoskwiń z syropu + do serwowania sałatki
  • 2 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka i brzoskwinie pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
  2. Składniki sałatki wymieszaj z majonezem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową sałatkę wstaw do lodówki. Przed podaniem rozłóż sałatkę do osączonych z syropu połówek brzoskwiń.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Neo8

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE