Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Deserowa sałatka z mandarynek i granatu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 10 sztuk mandarynek
  • 1 sztuka granat
  • 2 sztuki cykorie
  • 6-8 sztuk rzodkiewek
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • garść świeżej mięty
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzania:

  1. Mandarynki obierz i pokrój w plastry, z granatu wyłuskaj nasiona, rzodkiewkę pokrój w cienkie plasterki. Oddziel liście cykorii, umyj, usuń twarde i gorzkie nasady, a resztę porwij na kawałki.
  2. Kawałki liści cykorii i mandarynki ułóż w salaterce, posyp ziarenkami granatu i rzodkiewką.
  3. Listki mięty rozetrzyj z brązowym cukrem, dodaj sok z cytryny, oliwę i gałkę muszkatołową. Sałatkę polej sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE