Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kolorowa sałatka z dynią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  dyni
  • 150 g  pomidorków koktajlowych
  • 1 sztuka czerwona cebula
  • 150 g  czarnych oliwek
  • 200 g  sera sałatkowo-kanapkowego
  • 100 g  salami
  • 1 łyżeczka  suszonych ziół prowansalskich
  • 5 łyżek  oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  soku z cytryny
  • 1 szczypta  ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Dynię obierz ze skórki, pokrój w kostkę, skrop 2 łyżkami oleju. Dopraw ziołami prowansalskimi, ostrą papryką, solą oraz pieprzem i wymieszaj. Ułóż dynię na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 30 minut w 190 st. C.
  2. Cebulę obierz, pokrój w cienkie półplasterki. Pomidorki pokrój w grube plasterki, a oliwki przekrój na połówki. Ser pokrój w kostkę, a salami w cienkie paski.
  3. Do miski wrzuć oliwki, fetę, pomidorki, cebulę, salami oraz dynię. Polej wszystko pozostałym olejem oraz sokiem z cytryny. Delikatnie wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 117


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE