Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Kolorowa sałatka z pomarańczami


25.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • miks sałat masłowej, lodowej i karbowanej
  • 1 sztuka ogórek
  • 4 sztuki pomidory
  • 2 sztuki pomarańcze
  • 1 sztuka żółta papryka
  • biała część pora
  • 3 sztuki wędzone udka z kurczaka
    Sos
  • sól
  • pieprz czarny
  • pieprz ziołowy
  • 1 łyżeczka  keczupu
  • 1-2 łyżki  majonezu

Sposób przyrządzania:

  1. Sałaty porwij na mniejsze kawałki i wrzuć do miski. Ogórka i pora umyj, osusz i pokrój w plasterki. Pomidory umyj i pokrój w kostkę.
  2. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w paski. Kurczaka pokrój w mniejsze kawałki. Pomarańczę wyfiletuj. Wszystkie składniki wrzuć do miski z sałatą.
  3. Majonez wymieszaj z keczupem. Dopraw do smaku, wymieszaj i polej sałatkę.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Blueberry

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE