Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 opakowanie rukola
- 1 opakowanie ser feta
- 1 sztuka papryka czerwona
- 1 sztuka cebula czerwona
- 1 puszka kukurydza konserwowa
- 1 sztuka ogórek zielony
- 1 sztuka pomidory
- 2 łyżki oliwa z oliwek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - zioła
ulubione, do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Warzywa umyj, osusz. Rukolę rozłóż na talerzach. Pomidora pokrój w ćwiartki. Paprykę przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Fetę odsącz z zalewy i razem z ogórkiem również pokrój w kostkę. Cebulę obierz i pokrój w piórka.
- Tak przygotowane warzywa rozłóż na rukoli. Wierzch posyp odsączoną z zalewy kukurydzą i fetą.
- W oddzielnej miseczce wymieszaj oliwę, sól, pieprz oraz posiekane zioła. Powstałym sosem polej sałatkę.
Źródło przepisu: Najlepsze sałatki