Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka chrzanu
- 100 g szynki konserwowej
- 1 sztuka czerwona papryka
- 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
- 1 opakowanie mixu sałat z roszponką
- szczypiorek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Majonez wymieszaj z chrzanem i jogurtem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w plastry.
- Mieszankę sałat wyłóż do miski. Na sałacie ułóż jajka, paprykę oraz szynkę. Całość polej wcześniej przygotowanym sosem. Przed podaniem posyp sałatkę posiekanym szczypiorkiem.
Źródło przepisu: moje smaki życia