Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.05.2018 Imieniny: Wiktora i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5797

Kolorowa sałatka z szynką


09.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 100 g  szynki konserwowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 opakowanie  mixu sałat z roszponką
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez wymieszaj z chrzanem i jogurtem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w plastry.
  3. Mieszankę sałat wyłóż do miski. Na sałacie ułóż jajka, paprykę oraz szynkę. Całość polej wcześniej przygotowanym sosem. Przed podaniem posyp sałatkę posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE