Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kolorowa sałatka z szynką


09.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 łyżki  majonezu
  • 3 łyżki  jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka  chrzanu
  • 100 g  szynki konserwowej
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 4 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1 opakowanie  mixu sałat z roszponką
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez wymieszaj z chrzanem i jogurtem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  2. Szynkę i paprykę pokrój w kostkę. Jajka obierz ze skorupek i pokrój w plastry.
  3. Mieszankę sałat wyłóż do miski. Na sałacie ułóż jajka, paprykę oraz szynkę. Całość polej wcześniej przygotowanym sosem. Przed podaniem posyp sałatkę posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE