Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Korzenna sałatka śledziowa


02.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki filety śledziowe w oleju
  • 1 sztuka cebula szalotka
  • 2 sztuki jabłka
  • 4 łyżki  suszonej żurawiny
  • 4 łyżki  płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka  przyprawy do pierników
  • 3 łyżki  oleju do smażenia
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • chleb pumpernikiel

Sposób przyrządzania:

  1. Żurawinę zalej wrzątkiem i odstaw na 10-15 minut. Następnie odcedź. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój w 1-cm kostkę i skrop sokiem z cytryny. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju i oprósz solą. Śledzie pokrój w 1-cm kostkę.
  2. Do miski wrzuć wszystkie przygotowane składniki. Oprósz przyprawą do piernika oraz przyprawami i wymieszaj. Podawaj z kawałkami pumpernikla.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE