Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 opakowanie Crunchelli cebulowej
- 80 g fasoli Jaś
- 50 g sera pleśniowego błękitnego
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę namocz przez noc, następnie ugotuj w tej samej wodzie do miękkości.
- 1/3 fasoli zmiksuj z oliwą i śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta, możesz rozrzedzić ją dodatkową oliwą lub wodą z gotowania fasoli.
- Resztę fasoli ostudź, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem (część zostaw do dekoracji) i drobno pokruszonym serem. Dodaj zmiksowaną masę fasolową i wymieszaj.
- Sałatkę nałóż na chrupki, udekoruj szczypiorkiem.
Źródło przepisu: Pani Domu poleca