Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kremowa sałatka na crunchelli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  Crunchelli cebulowej
  • 80 g  fasoli Jaś
  • 50 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz przez noc, następnie ugotuj w tej samej wodzie do miękkości.
  2. 1/3 fasoli zmiksuj z oliwą i śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta, możesz rozrzedzić ją dodatkową oliwą lub wodą z gotowania fasoli.
  3. Resztę fasoli ostudź, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem (część zostaw do dekoracji) i drobno pokruszonym serem. Dodaj zmiksowaną masę fasolową i wymieszaj.
  4. Sałatkę nałóż na chrupki, udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Pani Domu poleca


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE