Dzisiaj jest: Sobota, 23.02.2019 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Kremowa sałatka na crunchelli


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  Crunchelli cebulowej
  • 80 g  fasoli Jaś
  • 50 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz przez noc, następnie ugotuj w tej samej wodzie do miękkości.
  2. 1/3 fasoli zmiksuj z oliwą i śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta, możesz rozrzedzić ją dodatkową oliwą lub wodą z gotowania fasoli.
  3. Resztę fasoli ostudź, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem (część zostaw do dekoracji) i drobno pokruszonym serem. Dodaj zmiksowaną masę fasolową i wymieszaj.
  4. Sałatkę nałóż na chrupki, udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE