Dzisiaj jest: Sobota, 18.11.2017 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Kremowa sałatka na crunchelli


20.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  Crunchelli cebulowej
  • 80 g  fasoli Jaś
  • 50 g  sera pleśniowego błękitnego
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 2 łyżki  oliwy
  • 2 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę namocz przez noc, następnie ugotuj w tej samej wodzie do miękkości.
  2. 1/3 fasoli zmiksuj z oliwą i śmietaną, dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli masa wyjdzie zbyt gęsta, możesz rozrzedzić ją dodatkową oliwą lub wodą z gotowania fasoli.
  3. Resztę fasoli ostudź, wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem (część zostaw do dekoracji) i drobno pokruszonym serem. Dodaj zmiksowaną masę fasolową i wymieszaj.
  4. Sałatkę nałóż na chrupki, udekoruj szczypiorkiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE