Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Lazurowa pekinka


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka twarda gruszka
  • 10-15 sztuk orzechów włoskich
  • 100 g  sera lazur błękitny
    Dressing
  • 6 łyżek  wody
  • 6 łyżek  oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Gruszkę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na 16 księżyców. Ser pokrój w kostkę, a orzechy na ćwiartki.
  2. 6 łyżek wody wymieszaj z oliwą, posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
  3. W miseczkach rozłóż posiekaną kapustę. Na niej ułóż pokrojone gruszki i posyp serem oraz orzechami. Wierzch polej przygotowanym dressingiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE