Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.01.2019 Imieniny: Agnieszki, Dzień Babci



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Lazurowa pekinka


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka twarda gruszka
  • 10-15 sztuk orzechów włoskich
  • 100 g  sera lazur błękitny
    Dressing
  • 6 łyżek  wody
  • 6 łyżek  oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Gruszkę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na 16 księżyców. Ser pokrój w kostkę, a orzechy na ćwiartki.
  2. 6 łyżek wody wymieszaj z oliwą, posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
  3. W miseczkach rozłóż posiekaną kapustę. Na niej ułóż pokrojone gruszki i posyp serem oraz orzechami. Wierzch polej przygotowanym dressingiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE