Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Lazurowa pekinka


05.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1 sztuka twarda gruszka
  • 10-15 sztuk orzechów włoskich
  • 100 g  sera lazur błękitny
    Dressing
  • 6 łyżek  wody
  • 6 łyżek  oliwy extra virgin
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżeczki  posiekanego koperku

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę drobno poszatkuj. Gruszkę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na 16 księżyców. Ser pokrój w kostkę, a orzechy na ćwiartki.
  2. 6 łyżek wody wymieszaj z oliwą, posiekanym koperkiem oraz solą i pieprzem.
  3. W miseczkach rozłóż posiekaną kapustę. Na niej ułóż pokrojone gruszki i posyp serem oraz orzechami. Wierzch polej przygotowanym dressingiem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE