Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Lekka sałatka z kiełkami, rzodkiewką i grejpfrutem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Lekka sałatka z kiełkami, rzodkiewką i grejpfrutem to przepis na smaczną przekąskę. Do sałatki zamiast oliwy można dodać majonez.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 sztuka  grejpfrut
  • 100 g  kiełki
    brokuła
  • 10 sztuk  rzodkiewki
  • 7 liści  sałata
  • oliwa z oliwek
  • pieprz kolorowy
    świeżo mielony, do smaku
  • sól
    do smaku
  • 1 garść  słonecznik ziarna

Sposób przyrządzania:

  1. Grejpfruta obierz ze skórki, podziel na cząstki i oczyść z błonek. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
  2. Przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj kiełki i delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Na koniec skrop sałatkę oliwą i posyp ziarnami słonecznika.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekko i zdrowo


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE