Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 1 sztuka grejpfrut
- 100 g kiełki
brokuła - 10 sztuk rzodkiewki
- 7 liści sałata
- oliwa z oliwek
- pieprz kolorowy
świeżo mielony, do smaku - sól
do smaku - 1 garść słonecznik ziarna
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grejpfruta obierz ze skórki, podziel na cząstki i oczyść z błonek. Rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Sałatę opłucz, osusz i porwij na mniejsze kawałki. Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni.
- Przygotowane składniki przełóż do miski. Dodaj kiełki i delikatnie wymieszaj. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Na koniec skrop sałatkę oliwą i posyp ziarnami słonecznika.
Źródło przepisu: Lekko i zdrowo