Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 1/2 opakowania mieszanki sałat
- 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
- 1/4 opakowania roszponki
- 1/2 sztuki małej puszki kukurydzy
- 2 sztuki pomidory
- 2 sztuki ogórki kiszone
- 1/2 sztuki żółtej papryki
- 1/2 sztuki czerwonej papryki
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- sól
- pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka cukru
- 5-6 łyżek oleju
- 1 sztuka jajko ugotowane na twardo
- kilka pomidorków koktajlowych
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę pokrój, wymieszaj ją z sałatą i oprósz wszystko solą. Następnie dodaj kukurydzę i pokrojone w kostkę pomidory oraz paprykę. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Warzywa skrop sokiem z cytryny i olejem. Dopraw sałatkę do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj jajkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.
Źródło przepisu: przyślij przepis!