Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Lekka sałatka z roszponką i papryką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1/2 opakowania  mieszanki sałat
  • 1/2 sztuki kapusty pekińskiej
  • 1/4 opakowania  roszponki
  • 1/2 sztuki małej puszki kukurydzy
  • 2 sztuki pomidory
  • 2 sztuki ogórki kiszone
  • 1/2 sztuki żółtej papryki
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka  cukru
  • 5-6 łyżek  oleju
  • 1 sztuka jajko ugotowane na twardo
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę pokrój, wymieszaj ją z sałatą i oprósz wszystko solą. Następnie dodaj kukurydzę i pokrojone w kostkę pomidory oraz paprykę. Ogórki zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
  2. Warzywa skrop sokiem z cytryny i olejem. Dopraw sałatkę do smaku solą, pieprzem i cukrem. Posyp natką i wymieszaj. Przed podaniem udekoruj jajkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!


Źródło przepisu: przyślij przepis!


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE