Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 szklanka kaszy kuskus
- 1 sztuka ogórek zielony
- 100 g ser typu feta
- garść orzechów włoskich
- natka pietruszki do ozdoby
- Dressing
- 3 łyżki oleju rzepakowego - Quicker
- kilka kropel soku z cytryny
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
- 1 szczypta cukru
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę kuskus wsypujemy do miski i zalewamy wrzącą wodą ponad poziom kaszy, całość odstawiamy na moment, aż kasza wchłonie całą wodę (możemy kaszę odrobinę posolić).
- Ogórek myjemy i kroimy w cienkie plasterki, a ser feta w drobną kostkę.
- Orzechy włoskie po sparzeniu i obraniu ze skorupki posiekaj na drobniejsze cząstki.
- W osobnym naczyniu przygotuj dresing: 3 łyżki oleju rzepakowego marki Quicker, do tego kilka kropli soku z cytryny, sól, pieprz oraz szczypta cukru.
- Wszystkie składniki wraz z ostudzoną kaszą wrzuć do jednej miski i dokładnie wymieszaj, polej dresingiem i ponownie wymieszaj.
- Na górę możesz położyć kilka orzechów włoskich i listków pietruszki do ozdoby.
Źródło przepisu: informacja prasowa Sfera PR