Dzisiaj jest: Sobota, 18.01.2020 Imieniny: Piotra i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Makaronowa sałatka curry


20.07.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

indyjska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 25 dag  makaronu rurki
  • 20 dag  ananasa z puszki
  • 1 sztuka pojedynczy filet z kurczaka
  • 1 sztuka czerwona papryka
  • 1 sztuka zielona papryka
  • 1 sztuka papryczka chili
  • 1 łyżeczka  curry
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 25 dag  śmietany 18%
  • 2 łyżki  oleju
  • sól morska
  • 2 szczypty  świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 łyżka  jasnego sosu sojowego

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedź i odstaw do ostygnięcia.
  2. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Podsmaż na rozgrzanym z sosem sojowym oleju. Odstaw do ostygnięcia.
  3. Ananasa odsącz (zachowując 3 łyżki syropu) i pokrój w kostkę. Czerwoną i zieloną paprykę umyj, osusz, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój w kostkę. Zblanszuj przez 2 minuty, a następnie zahartuj.
  4. Sos: Chili i natkę pietruszki umyj, osusz i drobno posiekaj. Śmietanę wymieszaj z syropem z ananasa. Dodaj natkę i chili. Dopraw curry, solą i pieprzem. Wymieszaj.
  5. Ananasa, mięso, makaron i paprykę wymieszaj z sosem. Wstaw do lodówki na 60 minut. Po tym czasie ponownie wymieszaj i ewentualnie dopraw.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE